Kantoor

Stationsweg 5b
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Loonstroken nodig?

076 521 93 20

Kantoor

Stationsweg 5b 
4811 AX Breda

Openingstijden

ma – vrij | 8:30 – 18:00
za – zo | gesloten

Boekhouder nodig?

076 521 93 20

Veelgestelde vragen

FAQ

Wij geven hier antwoord op vragen die wij regelmatig tegenkomen in de praktijk. 

Overstappen

Ik heb mijn salarisadministratie elders ondergebracht. Kan ik overstappen?

Ja. Dit is altijd mogelijk. Ook gedurende het boekjaar kan een salarisadministratie worden overgenomen. De medewerker(s) merken hier niets van. Enkel de lay-out van de loonstrook verandert.

Worden er kosten in rekening gebracht indien ik overstap?

Nee. Wij hanteren all-in tarieven in onze loonstroken. Kosten die gepaard gaan met het overstappen worden niet apart in rekening gebracht.

Kan ik overstappen op korte termijn?
Ja. Indien een bestaande salarisadministratie wordt overgenomen, dan kan dit op korte termijn. Uiteraard moet de overdragende partij wel enig medewerking verlenen.

Voor het eerst personeel aannemen

Ik wil voor het eerst iemand in dienst nemen. Wat moet ik doen?

Eenmalig een bezoek aan ons kantoor is voldoende. We bespreken wat de gevolgen zijn van het aannemen van personeel en welke verplichte kosten hierbij komen kijken. Verder regelen wij alles met de Belastingdienst en eventueel het pensioenfonds.

Zijn er kosten verbonden aan het opzetten van een nieuwe loonadministratie?
Nee. Alle kosten met betrekking tot het opzetten van een loonadministratie zijn meegenomen in het all-in tarief van de loonstrook.
Ik begin met 1 medewerker. Is dit mogelijk?
Ja. Voor 1 medewerker wordt een complete loonadministratie opgestart. Afhankelijk van de soort verloning starten de kosten met 10 euro per maand.
Ik heb al iemand aangenomen maar nog geen loonadministratie. Wat nu?
Je dient je zo snel mogelijk aan te melden bij de Belastingdienst als werkgever en met terugwerkende kracht een salarisadministratie op te zetten. De medewerker kan je al wel een voorschot betalen. De definitieve verrekening volgt dan later. Neem z.s.m. contact met ons op om problemen te voorkomen indien je niet weet hoe te handelen.

Kosten werkgever

Wat kost een medewerker mij totaal?

Om inzichtelijk te krijgen wat een medewerker je totaal kost is een pro-forma berekening vereist. Kosten hangen namelijk sterk af met welk CAO de medewerker verloond wordt. Een pro-formaberekening is bij ons kosteloos. Neem daarom vrijbijvend contact op en weet waar je aan toe bent.

 

Welke verplichte kosten heb ik als werkgever voor mijn medewerkers?

Welke kosten voor de werkgever verplicht zijn hangt veelal af of de werkgever is aangesloten bij een CAO. Verplicht zijn sowieso de werknemersverzekeringen.

 

Moet ik pensioenpremies betalen?

Vaak is aansluiting bij een CAO verplicht. En indien een pensioenregeling in het CAO is opgenomen, dan is deelname verplicht. Welk kosten de werkgever draagt wordt ook in het CAO bepaald. Indien aansluiting bij een CAO niet verplicht is kan er altijd een vrijwillige pensioenregeling worden getroffen. 

Directeur-grootaandeelhouder

Ik heb een BV opgericht. Wat moet ik regelen voor de loonadministratie?
Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) treed je in dienst van je eigen B.V. Je ontvangt dus een salaris net als iemand die in loondienst is bij een werkgever. Je moet je dus aanmelden bij de Belastingdienst als werkgever. Laat je tijdig adviseren en maak een afspraak bij ons op kantoor.
Wat kost een DGA-verloning?
Een DGA-verloning kosten 10 euro per maand. Per jaar bedragen de kosten dus 120 euro. Dit is inclusief een maandelijkse loonstrook en loonaangifte. Verder worden geen kosten in rekening gebracht voor opstarten en tussentijdse wijzingen in het salaris.
Ben ik als DGA verplicht mijzelf te verlonen?
Ja. In principe wel. Indien je geldmiddelen uit de B.V. haalt voor privédoeleinden, dan moet dit verloond worden.
Waarom verlonen? Dividend is toch goedkoper?
Dit klopt. Echter mag dividend pas worden uitgekeerd nadat de DGA een gebruikelijk salaris heeft ontvangen uit zijn B.V.

Overige vragen

Wat is een loonheffingennummer?
Een loonheffingennummer is vergelijkbaar met een btw-nummer. De B in het btw-nummer is dan een L geworden. Indien jij je bij de Belastingdienst als werkgever, dan krijg je dit nummer toegewezen. Met het loonheffingennummer ben je verplicht maandelijks aangifte te doen en de loonbelasting en premies af te dragen aan de Belastingdienst.
Ik ben zzp’er. Heb ik een loonadministratie nodig?
Nee. Als zzp’er hoef je geen loonadministratie op te richten om jezelf salaris uit te keren. Je kan een bedrag overmaken van zakelijk naar privé met als omschrijving ‘privéopname’.